Motorkerékpár

Kategóriák:

"A1": – olyan motorkerékpár, amelyek hengerűrtartalma a 125 cm3-t, teljesítménye a 11 kW-ot, teljesítmény/ tömeg aránya pedig a 0,1 kW/kg-ot nem haladja meg, továbbá olyan motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg
"A2" Olyan motorkerékpárt, amelynek teljesítménye a 35 kW-ot, teljesítmény/tömeg aránya pedig a 0,2 kW/kg-ot nem haladja meg, és amelyet nem kétszer akkora teljesítményű járműből alakítottak át.
"A": – olyan motorkerékpár, amely nem tartozik az „A1” és „A2” alkategóriába, az „A” korlátozott kategóriába, továbbá motoros triciklik, amelyek teljesítménye a 15 kW-ot és a hengerűrtartalma a 595 cm3-tmeghaladja.

FONTOS!:

1.) Azok a "B" kategóriával rendelkezők, akik "A1"- es vezetői engedélyt szeretnének jó hír, hogy könnyített képzést  (3 óra elméleti képzésen, 2 óra gyakorlati oktatáson kell részt venniük) és a sikeres vizsgát követően megkaphatják a jogsit

A különböző kategóriák melletti megjegyzés azt jelenti, hogy milyen motort és milyen korlátozással lehet vezetni!

Ahhoz, hogy a tanfolyamba bekerülj, a következő feltételeknek kell megfelelned:

"A1"-nél: - Betöltött 15,5 éves életkor
"A2"-nél: - Betöltött 17,5 éves életkor
"A"-nál - Betöltött 20 éves életkor a legalább kétéves „A2” kategóriás motorkerékpár vezetési gyakorlat esetében.
  A 21. életév betöltéséig az „A” kategóriás vezetői engedéllyel csak olyan motoros tricikli vezethető, melynek teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg.
- Betöltött 24 éves életkor az „A” kategóriába tartozó motorkerékpár vezetésére, előzetes motorkerékpár vezetési gyakorlat hiányában.

Mindegyiknél:

  • 8 általános
  • Egészségi alkalmasság.
  • Közbiztonsági alkalmasság.

Internetes elméleti távoktatás:

 E-Learning DEMO tananyag megtekintése! 

A képzés jelentkezés és a tanfolyamdíj befizetése után "azonnal" indulhat. A képzés végén kapsz egy igazolást erről. Az elméleti vizsgára az iskola jelenti a tanulót.

Gyakorlati oktatás:

A vezetési gyakorlatra közúton csak a sikeres elméleti vizsgát követően, csak február 15 és november 31 közötti időszakban kerülhet sor.

Az eredményes felkészüléshez szükséges óraszám az egyéni képességeiden múlik, amely tendenciaszerűen az életkorral is összefügg, de általánosítható igazságot erre nem lehet megállapítani. Ezért nem árt, ha pótórákkal is számolsz.

Igény esetén az oktatáshoz szükséges járművet az iskola biztosítja .

Ha saját motorral tanulsz az lényegesen olcsóbb, mert a járműüzemeltetésre eső díjat nem kell megfizetni. A motorod műszaki állapota azonban jó legyen, nehogy a vizsga közben dőljön ki alólad.

Alapoktatás (járműkezelési gyakorlatok):

Az alapoktatás során a jármű feletti uralmat (jármű technikai kezelését, manőverezési feladatokat) és a jármű biztonsági ellenőrzési feladatait kell elsajátítani, elsősorban forgalommentes helyen.

Főoktatás (forgalmi gyakorlatok):

A sikeres járműkezelési vizsga után kerülhet rá sor. Az oktatás során meg kell ismerned a biztonságos, előrelátó, együttműködő járművezetés alapelemeit.

A vállalási feltételeinket letöltheted:

Nem árt, ha tudod:

A tandíj és a vizsgadíj befizetését az e-Titán tanulói online tanulói felületén (https://etitan.hu/site/), a Pénzügy csempénél Fizetendő díjak, (+Gyakorlati óradíj) vagy (+Vizsgadíj) feliratra kattintva határozod meg a befizetendő összeget. Ezt követően a Fizetendő díjak-nál a Befizetés oszlopban kipipálod a befizetendő összeg soránál a kis négyzetet és már innen a program átirányít a SimplePay fizetési oldalra, ahol bankkártyával befizetheted a tandíjat/vizsgadíjat, vagy azt az ügyfélfogadó irodában készpénzben lehet kiegyenlíteni, illetve átutalhatod a 11736037-20543075 számú bankszámlánkra, akár több részletben is.

További költségként merül majd fel a vizsgdíj, orvosi vizsgálat, elsősegély vizsga, illeték, fénykép stb.

A tanuló számára az oktatás (vizsgáztatás) során előírt öltözék:

  1. bukósisak
  2. szemüveg (a bukósisak kialakításától függően)
  3. protektoros hosszúnadrág és protektoros dzseki
  4. protektoros kesztyű
  5. magas szárú, zárt cipő vagy csizma
  6. elől-hátul „T” betűjelzéssel ellátott, tanulónként eltérő színű vagy számozott tanulómellény
  7. a főoktatás és a vizsga során a tanuló és az oktató közötti kapcsolatot rádió adó-vevő készülékkel kell biztosítani.

A gyakorlati vizsgákat a sikeres KRESZ-vizsga időpontjától számított 2 éven belül be kell fejezni. Ha ez nem megy, kezdhetsz mindent elölről!

Ha a vizsgán nem felelsz meg, három munkanap után tehetsz újabb vizsgát.

AuTÓTh a Te Iskolád!